4 / 6

Romanii, la conducerea multinationalelor din regiune

Ponderea expatilor in managementul companiilor autohtone a inceput sa scada in urma cu doi ani, iar locul acestora este luat de romanii care au ajuns chiar sa conduca reprezentantele regionale ale companiilor.

Directorul de tara al ABB pentru Romania, Peter Simon, a fost numit in decembrie 2006 director de tara si pentru Bulgaria si Republica Moldova.

Managerii romani se dovedesc a fi buni strategi si coordonatori eficienti ai afacerilor, iar numirea lor in pozitii cheie se dovedeste a fi o idee buna. Atributiile regionale ale managerilor autohtoni au crescut treptat, iar functia de CEO devine astfel o pozitie la indemana multor oameni care au obtinut performante in cadrul subsidiarelor deschise pe plan local.

Catalin Cretu (foto dreapta), Vicepresedinte Visa International CEMEA, este unul dintre acestia. Catalin Cretu a intrat in lumea bancara in anul 2000 cand inceput colaborarea cu HSBC Bank, pe un proiect ce viza impactul operatiunilor si produselor financiare ale bancii asupra mediului inconjurator. Astfel, timp de trei ani a gestionat proiecte de integrare, lichidare sau implementare a unor unitati de business, de introducere a unor produse de retail banking noi si de outsourcing.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri