2 / 6

Sensiblu sparge gheata cu o cifra de afaceri de 122 de milioane de euro

Lantul de farmacii Sensiblu, liderul pietei de profil din Romania si partea a grupului olandez farmaceutic A&D Pharma, a trecut, anul trecut, de pragul celor 100 de milioane de euro ca cifra de afaceri, imbunatatindu-si afacerile cu 36%, pana la valoare de 122 de milioane de euro.

Reteaua de farmacii Sensiblu, care insumeaza, in prezent, 221 de unitati in toate tara, a suferit o serie de transfigurari anul trecut, extinzandu-se cu 26 de noi locatii, insa inchizand altele 11 si relocand 7. Farmaciile sunt puternic sprijinite de reteaua logistica nationala operata de companie prin divizia sa de distributie Mediplus. Cu 12 depozite si un portofoliu de circa 5.000 de produse vandute in peste 70% din farmaciile romanesti, Mediplus este cel mai mare distribuitor de medicamente din Romania.

In aceste conditii, divizia de distributie a produselor farmaceutice Mediplus a inregistrat vanzari de 363,6 milioane de euro, cu 26% mai mult decat in 2006, potrivit datelor emise de companie. Per total, grupul A&D Pharma a inregistrat, anul trecut, o marja de profit de 26% si un EBITDA (rata profitului inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) de 16 milioane de euro, in scadere fata de cele 27,1 milioane de euro raportate anul trecut.

“Rezultatele A&D Pharma au fost influentate negativ atat de deprecierea monedei nationale fata de euro a avut un impact negativ asupra noastra, ceea ce a afectat de asemenea negativ costurile operationale, cat si din cauza faptului ca autoritatile care reglementeaza piata farmaceutica locala nu au majorat preturile la medicamentele pe baza de prescriptie in concordanta cu cresterea cursului de schimb valutar", a declarat Dragos Dinu (foto), CEO-ul companiei.

In prezent, A&D Pharma pregateste relansarea cardului de credit farmaceutic Respiro in parteneriat cu Garanti Bank, cu scopul de a mari limita de cresit cu peste 200%. De asemenea, oficialii companiei intentioneaza sa-si concentreze resursele pe extinderea internationala a afacerii atat prin operatiuni dezvoltate de le zero, cat si prin achizitii in regiune, dar si pe investirea in extinderea structurii corporatiste pentru a facilita dezvoltarea si dimensionarea operatiunilor A&D Pharma.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri