4 / 6

Tehnologia automatizata, solutia deficitului de personal in constructii

O solutie pentru combaterea deficitului de personal ar fi adoptarea tehnologiilor automatizate , astfel incat activitatea sa nu necesite un numar foarte mare de angajati. Deficitul de personal de productie il acoperim prin tehnologiile performante pe care le avem. De exemplu, noua linie de panouri pe care am inaugurat-o de curand, care are o capacitate de 2 – 2,5 milioane de metri patrati pe an este complet automatizata si lucreaza pe ea numai 5 muncitori pe schimb”, confirma Pirvu.

Mai mult, insasi acest deficit de personal despre care se vorbeste in piata a determinat reorientarea preferintelor consumatorilor si a pietei constructiilor pentru prefabricate si siseme usor de montat, cum este si explozia tiglei metalice si a panourilor termoizolante. “Faptul ca exista un deficit important de forta de munca in constructii a dus la cresterea de solutii tehnice si structuri prefabricate care se monteaza foarte usor”, a spus directorul general ArcelorMittal Romania.

Compania estimeaza pentru acest an dublarea vanzarilor in volum si o crestere a cifrei de afaceri cu 32%, la 33 milioane de euro, urmand ca in 2009 sa se atinga pragul de 40 milioane de euro. ArcelorMittal Construction Romania este prezent pe piata din Romania prin cele trei divizii: Armat, Arclad si Arval, initial sub denumirea Kontirom, ca parte a grupului ArcelorMittal, cel mai mare producator european de sisteme si solutii din otel pentru constructii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri