5 / 6

Urmeaza un exit din Siveco?

Fondul de investitii detine de asemenea si un pachet de actiuni la producatorul de software Siveco Romania, investitie despre care Nacu spune ca se apropie de maturitate.

"Nu suntem aproape de o iesire, inca nu am primit cea mai buna oferta. Am luat in calcul si listarea Siveco, dar conditiile din piata nu sunt dintre cele mai bune”, spune Nacu.

Printre ceilalti actionarii ai Siveco se numara Intel Capital si Siveco Netherlands B.V. In toamna anului trecut, grupul de firme Asesoft, care activeaza, prin companiile care il compun, in segmente principale ale pietei IT, isi exprima intentia de a achizitiona un volum de actiuni reprezentand intre 20% si 30% din compania Siveco Romania, oferta fiind de 20 mil. euro.

Enterprise Investors administreaza sapte fonduri inchise de investitii (private equity) si cu capital mixt (venture capital), are un capital de peste 1,7 miliarde euro si a investit 1,1 miliarde euro in 107 companii din Europa Centrala si de Est, dintre care 100 milioane euro au fost investiti in Romania, in companii precum: Orange Romania (exit in 2005), Artima (exit in 2007), Siveco, Macon Deva si Simcor Grup.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri