7 / 8

2008 - anul tranzitiei in M&A

In opinia lui Ciprian Paltineanu, seful UniCredit CA IB Romania, cele mai spectaculoase tranzactii ale anului 2008 sunt urmatoarele:

  • Vanzarea Labormed catre Advent. O tranzactie efectuata la maximul pietei (signing Decembrie 2007, closing in Februarie 2008), un exit spectaculos pentru vanzatori.
  • Vanzarea Simcor Oradea catre Macon Deva (Enterprise Investors). O consolidare a pietei materialelor de constructie pentru cumparator, un exit spectaculos pentru vanzatori.
  • Vanzarea HVB Banca pentru Locuinte catre actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte. O consolidare a sectorului bancilor de economisire-creditare, sector care se asteapta sa creasca impresionant in conditiile unei piete imobiliare cu preturi stabile sau in scadere, cat si a obtinerii unor subventii relevante de la stat.

„Cu toate acestea, as caracteriza anul 2008, prin prisma pietei locale de fuziuni si achizitii, ca anul tranzitiei de la maximele pietei la o prudenta putin discriminatorie. Este un apel de desteptare, un wake-up call, care ne face sa constientizam nevoia unei reasezari a parametrilor de evaluare pe considerente reale, nu fictionale, de business”, incheie Paltineanu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri