2 / 4

Tranzactii cu active neperformate

Daca pana acum strategia companiei Sequoia, lansata in 2007, s-a concentrat pe finantarea de firme in dezvoltare, atragerea de investititori strategici, din 2009 mandatele se vor concentra pe „buy-side” (de cumparare) intrucat o parte dintre clientii firmei s-au transformat din investitori directi in investitori implicati in tranzactii cu distressed assets (active neperformate - n.r.). “Avem proiecte de restructurari cu entitati economice aflate in blocaj financiar ce cauta finantare de pe piata de capital. Pentru 2009 astept o crestere a acestor tipuri de proiecte”, a spus Jitta.

In opinia sa, vanzatorii au pierdut puterea in relatia buyer-seller in luna octombrie a anului trecut, dupa falimentul Lehman Brother, ce a creat panica si neincredere in sectorul financiar.

Reducerea riscului pentru investitori este preocuparea majora pentru managementul Sequoia, companie specializata in consultanta pe fuziuni si achizitii pentru IMM-uri.

“Majoritatea investitorilor cu care lucram sunt strategici, dar avem in portofoliu si fonduri de investitii, in special olandeze. Preferam si stimulam asocierea dintre investitori strategici si fonduri de investitiii. Aceasta formula asigura cresterea, prin reducerea ineficientei si prin transferul de know-how. Volumul investitorilor a crescut odata ce asteptarile in ceea ce priveste evaluarea firmelor romanesti au devenit mai realiste”, spune Igor Jitta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri