3 / 5

"Vanzare integrala sau pe bucati"

Nici Ruxandra Nastase (foto), directorul general al filialei locale a Ozone, nu a oferit detalii despre acest subiect, declarand ca nu poate sa comenteze nimic si ca inca se analizeaza modurile prin care poate fi scos la vanzare grupul farmaceutic.

Declaratiile oficiale anterioare au avansat atat ipoteza unei vanzari integrale, cat si pe "bucati"; ca o ultima solutie, in cazul esecului oricarei incercari de preluare, Ozone ar putea fi integrata in A&D Pharma, companie farmaceutica ce opereaza pe segmentul de distributie si retail. Aceasta din urma varianta a fost lansata chiar de catre Dimitris Sophocleous, CFO-ul A&D Pharma, la conferinta de presa in care se anuntau rezultatele pe 2008 ale companiei.

Grupul Ozone este controlat de aceiasi actionari care detin si majoritatea actiunilor la A&D Pharma - este vorba despre Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud. De asemenea, cei patru mai controleaza si fondul de investitii Gemisa Investments.

In ultimul an, de cand compania a fost scoasa la vanzare, au existat o serie de informatii potrivit carora Ozone ar fi fost in negocieri cu alti potentiali "petitori", printre care Nycomed sau Valeant. Principalul motiv pentru care nu s-a ajuns la nicio intelegere a fost pretul, considerat prea ridicat de cei interesati de Ozone, sustin surse din piata.

In ceea ce priveste valoarea, aceasta ramane doar la nivel de estimari si presupuneri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri