2 / 4

Rasturnari in clasament

Potrivit celui mai recent raport emis de Cegedim pentru primul trimestru al anului, pe locul al 13-lea se afla compania Menarini, cu vanzari pentru perioada aferenta de 40,8 milioane de lei, si aproape de producatori ca Zentiva (locul opt, cu 74,5 milioane lei si o cota de piata de 3,7%) si Antibiotice (locul al zecelea, cu vanzari de 55,8 milioane de lei).

"Noul jucator ar avea o dimensiune asemenatoare cu principalii jucatori de generice (medicamente iesite de sub patent - n. red.) si OTC (medicamente eliberate fara reteta - n. red.) din Romania, adica Antibiotice, Zentiva si Terapia Ranbaxy, este de parere Lakatos.

Pe de alta parte, crede directorul general al Cegedim, chiar daca noua entitate rezultata ar intra in apropierea primelor 10 companii, aceasta nu ar reprezenta o amenintare directa pentru nici o companie din cele depasite. "Probabil ca efecte indirecte s-a pute resimti la companiile care activeaza in special pe piata medicamentelor cardiovasculare si a celor pentru sistemul nervos central", a subliniat Petru Craciun (foto).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri