3 / 4

Rampa de lansare pentru extinderea in regiune

Tranzactia dintre Advent si Ozone ar putea deschide noi oportunitati pentru LaborMed. Lakatos crede ca subsidiarele din regiune ale Ozone ar putea constitui o platforma de export a portofoliului Labormed de generice. Filiala din Romania a grupului Ozone a reprezentat un vector de extindere in Zona Centrala si de Est, aceasta fiind prima dintr-un sir de alte deschideri de subsidiare in Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Ungaria.

Anul trecut, din cifra de afaceri de 77 de milioane de euro realizata la nivel de grup, Romania a inregistrat afaceri de 35,1 milioane de euro.

Compania, controlata de actionarii A&D Pharma, cel mai puternic grup farmaceutic la nivel local, activeaza pe piata locala printr-o filiala incepand cu 2002.

Unele voci din piata afirma ca si celelalte filiale ale companiei urmeaza sa fie restructurate, o varianta valabila pentru acestea fiind si aceea a integrarii in A&D Pharma. De altfel, aceasta ipoteza ar fi reprezentant, in cazul filialei romanesti, o ultima solutie in cazul in care orice incercare de vanzare ar fi esuat, potrivit acelorasi surse.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri