5 / 6

Lectura pe CD, in masina

Traficul aglomerat din Bucuresti ofera o buna ocazie de consum pentru cartile in format electronic. Acest tip de produs satisface o nevoie tot mai prezenta a oamenilor de a umple cumva cantitatea imensa de timp pierdut in trafic, dandu-le posibilitatea de a asculta o poveste, o lectie, un eseu, o carte de specialitate sau cateva poezii in momente in care n-ar putea face altceva. Este un mod deopotriva util si placut de a trece peste momentele terne ale zilei.

“Exista si alte momente in care poti asculta audiobookuri, insa majoritatea prefera sa le asculte intr-adevar in masina. Intrucat majoritatea oamenilor sunt singuri in masina atunci cand merg catre serviciu sau atunci cand pleaca in calatorii de afaceri, este o ocazie buna pentru a asculta o poveste, o voce draga”, adauga Ramona Craciun, coordinator pr&marketing la Humanitas Multimedia.

De asemenea, Ramona Craciun declara ca aproximativ 70% dintre cei care achizitioneaza aceste produse sunt persoane dinamice, ocupate, multitasking, care merg cu masina foarte des, lucreaza in companii mari si au invatat sa aprecieze valoarea timpului.

“Aceste persoane cu venituri cel putin medii iubesc literatura si obisnuiau sa citeasca mult mai mult decat o fac in prezent, asa ca noi le-am oferit posibilitatea sa se reintoarca usor, usor catre literature”.

Pe un CD incap aproximativ 60 de minute din inregistrarea unui text in studio. Audiobookurile Humanitas Multimedia au intre unul si zece CD-uri. Majoritatea audiobookurilor se pot asculta intr-o ora, cel mult doua, dar exista si titluri, cum este "O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri" de Neagu Djuvara, care se desfasoara pe 10 ore, fiind editia integrala a cartii.

Acesta este si unul dintre cele mai iubite audiobookuri ale editurii, ceea ce inseamna ca publicul a deprins rabdarea si disponibilitatea de a investi mai mult timp in ascultarea audiobookurilor.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri