2 / 5

Planuri timide pentru semestrul doi

Intre timp, compania a trecut printr-un proces de restructurare, atat la nivel de management, care a consemnat plecarea in toamna a CEO-ului Dragos Dinu, a CFO-ului Roger de Bazelaire, cat si la nivel de personal, prin suprimarea a aproximativ 500 de locuri de munca (de la 3.600 de angajati in luna august 2008, la circa 3.100 in prezent). “Nu a fost vorba despre disponibilizari, ci despre o <<redesenare>> a posturilor, astfel incat sa eficientizam cat mai mult atributiile fiecarui angajat si timpul folosit pentru indeplinirea acestora”, a explicat Popescu. Ca parte a strategiei de eficientizare a operatiunilor, managerii A&D Pharma au inghetat salariile si au renegociat chiriile in jos, cu pana la 20%.

“Eficientizare” va ramane, in continuare, cuvantul de ordine pentru managerii A&D Pharma, care isi mentin declaratiile cu privire la proiectul de extindere a afacerilor, atat la nivel local, cat si regional. In acest scop, A&D Pharma va contracta in zilele urmatoare un imprumut de 100 de milioane de euro pe trei ani, de la cinci banci din Romania, potrivit lui Dimitris Sophocleous (foto), CFO-ul holdingului olandez. Noua linie de credit este, de fapt, o prelungire a celei vechi, tot de 100 de milioane de euro, care expira luna aceasta.

Cu banii obtinuti de la cele cinci banci romanesti, managerii intentioneaza sa extinda reteaua de farmacii Sensiblu cu zece noi unitati pana la sfarsitul anului, investitie cifrata la circa un milion de euro. Alte 400.000 de euro vor merge catre deschiderea a patru noi magazine L’Occitane, tot in aceeasi perioada de timp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri