3 / 6

Noile investitii, in stand-by

Criza economica nu a ocolit grupul farmaceutic infiintat de Ovidiu Buluc la inceputul anilor ’90, iar masuri de preintampinare a efectelor negative au fost luate inca de anul trecut. "Este adevarat ca am operat o reducere de personal, dar doar in 2008 ; pentru anul in curs am ales sa adopt masuri al caror impact sa fie resimtit cat mai putin de angajatii companiei", spune Buluc.

In primele sase luni ale anului, salariile angajatilor au fost inghetate, iar angajarile stopate. "Vom merge in aceeasi directe pana la finele anului”, declara Buluc. “Toate bugetele alocate pentru noi investitii au fost puse in stand-by, atat pe partea administrativa locala (filiale proprii), cat si in ceea ce priveste extinderea depozitului central de la Bucuresti si dezvoltarea parcului auto”, detaliaza Buluc, adaugand ca deblocarea fondurilor s-ar putea produce “in perioada urmatoare sau cel tarziu la inceputul anului 2010”.

Pentru intregul an, seful Farmexim estimeaza o cifra de afaceri totala de 725 de milioane de lei (circa 171,8 milioane de euro, calculat la un curs mediu de 4,22 lei/euro), ceea ce inseamna un avans in lei de 20% fata de 2008, si o marja de profit de 3-4%. Potrivit datelor pe 2008 publicate pe site-ul Ministerului Finantelor, Farmexim a inregistrat anul trecut pierderi de 24,3 milioane de lei (6,6 milioane de euro). Cu un an inainte, profitul se cifrase la 1,7 milioane de euro.

Buluc estimeaza ca marja de profit de 3-4% prognozata pentru 2009 se va pastra si in 2010, atunci cand cifra de afaceri va atinge pragul de 300 de milioane de euro.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri