3 / 6

Catalin Mahu, La mama: Sa nu se inchida intr-un turn de fildes

Catalin Mahu (foto), proprietarul firmei Trotter Restaurant, care controleaza restaurantele La Mama si cafenelele Cafepedia, este de parere ca, intr-o perioada in care aproape toate companiile fac concedieri, un bun manager nu trebuie sa se inchida intr-un turn de fildes, ci sa explice celor din jur de ce sunt obligatorii acele concedieri.

“Este foarte grav sa nu-i pese de oamenii pe care ii concediaza sau sa nu gaseasca solutii intr-o asemenea perioada”, subliniaza proprietarul restaurantelor La Mama.

De asemenea, atunci cand un angajat cere marire de salariu intr-o perioada dificiala pentru companie, managerul greseste enorm daca nu-l baga in seama, daca ii transmite acestuia ca el nu conteaza, ca pentru firma plecarea sau multumirea unui angajat este irelevanta, pentru ca astfel da un semnal gresit celorlalti colegi.

“Pana la urma trebuie sa fie cinstit cu angajatul. Niciodata un manager nu trebuie sa minta, pentru ca oamenii nu sunt prosti si isi vor da seama. Nu trebuie sa insele un angajat, pentru ca nici acel angajat si nici restul nu vor mai fi motivati sa munceasca”, afirma Catalin Mahu.

El mai crede ca este foarte important ca un manager nu-si bata joc de munca unui angajat, pentru ca orice munca este importanta. „Daca din punctul de vedere al unui angajator, doar unele munci sunt importante, atunci nici angajatii care fac acele munci nu se vor simti importanti, respectati si nu vor avea determinarea in ceea ce fac”, a incheiat Catalin Mahu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri