2 / 6

Decizia corecta pentru o felie mai mare din piata

“Pentru orice jucator dintr-o piata foarte mica este o provocare sa faca fata crizei, atat ca disponibilitati de investitii, dar si ca strategie, si atunci, supusi presiunii intrarii unor competitori mai mari, decizia corecta este sa vrei sa faci parte dintr-o placinta mai mare, decat sa ai o briosa”, este de parere Sergiu Negut. Prin aceasta, directorul executiv motiveaza dorinta proprietarilor de clinici cu care se afla in discutie pentru a le prelua.

Este vorba despre “doua-trei clinici”, situate in orase mari din provincie, acolo unde CMU este inca prezent. “Nu pot inca sa spun despre ce orase este vorba, dar sigur pana la sfarsitul anului se vor concretiza doua sau trei miscari de preluare”, anunta Negut, subliniind ca nu este in cautare de chilipiruri la preturi de criza, ci de companii “sanatoase, care se pot sustine si in perioade mai grele si pentru care intrarea sub umbrela CMU ar insemna accelerarea procesului de dezvoltare”.

Desi achizitia este formula de extindere cea mai agreata de sefii CMU, pentru orasele in care nu se gasesc astfel de clinici “solide”, solutia care le ramane este greenfield-ul (investitie de la zero). “In orasele unde nu gasim un target (tinta – n. red.) de achizitie, suntem dispusi sa demaram un greenfield, pentru care cel mai important este sa selectam o echipa de management cu experienta in domeniul medical, pentru ca in 2009 este mult mai usor de gasit decat anul trecut”, declara Sergiu Negut. In prezent, doua astfel de policlinici sunt in curs de finalizare – la Bucuresti si la Cluj, urmand ca in prima parte a lui 2010 sa fie demarat un proiect greenfield mai amplu pentru o noua clinica in Bucuresti.

Extinderea retelei va absorbi, pana la sfarsitul anului, cele 3,5 milioane de euro ramase din programul investitional de 20 de milioane de euro demarat anul trecut. Fonduri care vor fi suplimentate, in functie de oportunitati, de cele cinci milioane de euro din creditul contractat vara aceasta. “Este un credit special pentru dezvoltare prin care urmeaza sa finantam proiectele noi pe care le-am anuntat si pe care il vom folosi treptat, poate si pentru o extindere in 2010”, a spus Negut, fara sa mentioneze numele bancii finantatoare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri