5 / 6

Afaceri pe trend ascendent

Inaugurata in decembrie anul trecut, maternitatea Regina Maria, o investitie de 5,5 milioane de euro si care a atins anul acesta break-even-ul operational (cheltuielile egaleaza incasarile), este una dintre unitatile despre care Negut vorbeste cel mai des. Dincolo de numarul tot mai mare al clientelor - “numai in prima luna s-au dublat vanzarile” si de interventii aduse in premiera pe piata romaneasca (nasterea in apa), Negut puncteaza faptul ca maternitatea este deservita de o echipa de medici in parte veniti din Occident, in frunte cu insusi directorul acesteia – Iosif Niculescu. “Primim si acum CV-uri de la medici din strainatate si angajam in continuare pentru ca suntem in plin proces de extindere a retelei, dar am observat si scaderea mobilitatii fortei de munca, pe fondul crizei”, marturiseste seful CMU.

“Cred ca in general in perioada de criza oamenii devin mai conservatori si reticenti fata de schimbare, si atunci mobilitatea fortei de munca scade, nu mai este ca anul trecut – oportunista si mereu in cautare pentru un plus de 10% la salariu”, spune Negut. In prezent, CMU are in jur de 650 de angajati - 400 cu norma intreaga si alti 250 de medici colaboratori, iar pana in 2010 numarul acestora va creste pana la 1.000 de persoane.

Tot in crestere este si cifra de afaceri pe 2009, potrivit estimarilor sefului CMU. La sfarsit de an, Negut se asteapta la un avans al afacerilor de 45%, pana la 16,5 milioane de euro. Cat despre profit, acesta spune doar ca este o “chestiune destul de abstracta pentru ca avem un profit operational in crestere, dar atata vreme cat facem in continuare investitii, ceilalti parametrii de profitabilitate devin neesentiali”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri