4 / 5

URBB isi adauga in portofoliu si apa minerala

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), unul dintre cei mai mari producatori de bauturi de pe piata locala, prezent atat pe piata berii, cat si pe cea a bauturilor racoritoare, a anuntat ca isi extinde activitatea pe piata apelor minerale, prin dezvoltarea unui proiect de tip Greenfield cu o investitia totala ce depaseste 10 mil. euro.

Proiectul de constructie a noii fabrici, amplasata in localitatea Bilbor (judetul Harghita), la 12 km de Borsec, pe drumul intre Toplita si Vatra Dornei, a fost deja demarat, urmand ca pana la sfarsitul anului in curs sa fie produse primele sticle.

Sursa de apa este localizata intr-o zona rurala, departe de industrie si agricultura, intr-o rezervatie naturala. Capacitatea sursei este de 7 litri/secunda.

“Suntem pe ultima 100 de metri de a incepe comercializarea brandului de apa minerala. Nu stiu insa daca vom intra in magazine cu aceasta marca in toamna acestui an, poate la anul, in primavara. Nu vom fi un jucator de nisa pe piata de apa minerala, tintim pe termen lung locul 3 sau 4”, explica la momentul respectiv Shachar Shaine, presedinte URBB&Carlsrom Beverage.

La fabrica din localitatea Bilbor lucreaza deja 20 de angajati, in zona productie.

Afacerile United Romanian Breweries Bereprod (URBB) s-au situat anul trecut la valoarea de 93,3 mil. euro (343.614.108 lei), in crestere fata de 2007 – 90,6 mil. euro (301.736.346 lei). In schimb, producatorul de bere a finalizat anul trecut pe pierdere, valoarea acesteia fiind de 8,2 mil. euro (30.514.777 lei), potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante.

La finalul anului 2008, vanzarile URBB au crescut cu 12% in volum, valoare care include atat vanzarile de bere, cat si cele de bauturi racoritoare. Vanzarile de bere au reprezentat 85% din totalul vanzarilor, in timp ce marcile cu cele mai mari cresteri au fost Tuborg si Holsten.

Cifra de afaceri a companiei s-a majorat in 2008 cu 18% fata de 2007.

Portofoliul URBB cuprinde marcile internationale de bere - Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Skol, Guinness, Holsten si Kilkenny si bauturile racoritoare - Orangina si Granini.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri