3 / 4

“Daca statul nu face nimic, mergem in vacanta”

Demiterea Guvernului nu poate aduce decat o multime de incertitudini, atat pentru investitori locali, cat si pentru cei straini.

“Caderea Guvernului este un dezastru. Oricum, autoritatile de la Bucuresti nu au facut mare lucru pana acum. Pentru mine (grupul Nusco – n.red.) nu este o problema, pentru ca imi inchid fabrica, opresc investitiile in imobiliare si merg la plaja. Daca statul nu face nimic, mergem in vacanta. Pentru oamenii care lucreaza la fabrica ar fi foarte rau daca as opri productia, pentru ca ar ramane fara serviciu”, spune Michele Nusco.

Una din masurile adoptate de autoritatile italiene pentru ajutorarea companiilor care aveau credit a fost adoptarea unei lege care sa inghete creditele pe o perioada de un an pentru toti cei care erau la zi cu plata ratelor.

“Practic, firmele italiene care s-au imprumutat, dar care au fost corecte cu plata ratelor au posibilitatea de a plati doar dobanda aferenta creditului, timp de un an. In Romania nu am vazut asa ceva”, afirma CEO-ul grupului italian.

El mentioneaza ca o alta perioada foarte grea pe care a trebuit sa o suporte grupul a fost adoptarea euro ca moneda nationala a Italiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri