1 / 5

In Elvetia din 1964

Philip Morris International (PMI) a intrat pe piata elvetiana in anul 1964 in urma achizitiei unei fabrici – Fabriques de Tabac Reunies. Printre primele branduri de tigari produse in Elvetia s-au numarat Brunette si Marlboro.

Dupa zece ani compania inaugura primul depozit, situat la o distanta de 20 de minute de fabrica, iar in anul 1983 a fost deschis primul centru de cercetare. In anul 2001 PMI isi transfera centrul operational din Rye Brook (New York) in Lausanne.

In prezent, fabrica Philip Morris din Neuchatel produce 12 familii de branduri, productia anuala fiind de 25 miliarde de tigari. Spre comparatie, productia anuala a PMI in Olanda este de 100 miliarde de tigari.

Fabrica din Neuchatel, situata pe malul lacului cu acelasi nume, are 1.300 de angajati, atat localnici, cat si muncitori din diverse tari precum Spania, Italia, Portugalia, chiar si Romania, si produce in special pentru piata internationala.

“20% din productie este destinata pietei elvetiene, iar 80% merge la export. Japonia este cea mai importanta piata pentru productia fabricii din Neuchatel, o piata foarte pretentioasa, insa acoperim aproximativ 40 de piete din regiuni precum Orientul Mijlociu sau Singapore”, spune Patrick Lagadec, manager community relations PMI.

Daca in lume sunt folosite in productie peste 60 de tipuri de plante de tutun, la Neuchatel sunt utilizate trei tipuri – Virgine (60% din productie are la baza acest tip de tutun), Orient si Burley.

Tutunul Virgine este importat din tari precum Brazilia, SUA, Columbia, Venezuela, Italia, Spania si Portugalia, existand in acelasi timp si o regiune restransa de cultivare a tutunului in apropierea lacului Neuchatel. “Primim tutun din toata lumea, mai putin din Australia, din cauza distantei mari”, declara oficialii PMI.

Fabrica are incheiate contracte atat cu furnizori din zonele mentionate mai sus, insa detine specialisti care participa la licitatii de tutun, amenajate in piete speciale.

Unitatea produce 8-10.000 de tigari pe minut si are o singura linie de preparare a tutunului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri