3 / 4

Pariaza in continuare pe fonduri europene

Fondurile europene raman si in 2010 una din putinele solutii de supravietuire pentru firmele de training, in conditiile in care banii vor ramane la fel de putini ca in 2009.

Ascendis, printre cei mai mari jucatori din piata locala de training, pariaza in continuare pe banii pe care i-ar putea atrage prin intermediul proiectelor cu finantare europeana.

In 2009, un milion de euro din businessul total al companiei a fost generat de fonduri europene.

Ascendis a obtinut in 2008 o finantare europeana de circa doua milioane de euro pentru un proiect care se desfasoara in perioada 2009-2010, al carui principal scop este oferirea de pregatire profesionala pentru circa 1.500 de angajati din IMM-uri.

Proiectul se desfasoara in trei etape, care presupun identificarea nevoilor de dezvoltare ale angajatilor microintreprinderilor, promovarea necesitatilor salariatilor in cadrul unor evenimente regionale, precum si pregatirea efectiva a celor inscrisi in program.

“Proiectul derulat din fonduri europene a venit intr-un moment extrem de oportun pentru piata. Anul acesta, cand si mai putini oameni au acces la dezvoltare profesionala, oportunitatea de a participa la un program care nu presupune costuri pentru ei este foarte bine venita. Intentionam sa aplicam si pentru alte proiecte. In acest moment exploram cateva oportunitati”, spune Andrei Gosu (foto), director general Ascendis.

In afara Ascendis, si Human Invest a decis sa se axeze pe oportunitatea pe care o reprezinta fondurile europene pentru furnizorii de training de pe piata locala, fara a-si axa businessul pe solutia finantarii UE.

“Fondurile europene nu au reprezentat un domeniu de interes foarte important pentru noi. In acest an am depus impreuna cu o alta companie, noi participand in calitate de partener, un proiect ce vizeaza o suma de peste 2 milioane de euro, in cadrul acestor fonduri”, afirma Panaite.

O data cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania poate atrage, in perioada 2007-2013, circa 4,2 miliarde de euro, sub forma de fonduri europene, pentru dezvoltarea resurselor umane.

Piata de training a fost estimata anul trecut la 40-50 de milioane de euro, cei mai importanti jucatori fiind Codecs, Ascendis, TMI Romania, UBD, Interact, Human Invest si Trend Consult.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri