3 / 4

Ionescu ramane in resurse umane

Chiar daca a parasit Codecs, Ionescu nu a renuntat la afacerile din sectorul resurselor umane.

Impreuna cu Giulio Hostina si Ioana Dragnea, care au ocupat functiile de director executiv, respectiv director de resurse umane in cadrul companiei de training, a pus bazele firmei Eurocenter Management Network (EMN), care ofera servicii de consultanta de business.

Cei trei fosti angajati ai Codecs detin participatii egale in cadrul EMN.

“Anul trecut a fost unul in care am facut foarte multa munca de teren si am participat la multe intalniri si discutii. Abia incepand de anul acesta vom incepe sa facem bani. Deja, am castigat o licitatie, in valoare de circa 650.000 de lei (160.000 euro). Proiectul, care are o durata de 10 luni, prevede sa acordam servicii de consultanta si training unei institutii de stat din Constanta”, afirma Ionescu.

Specialistul in resurse umane nu si-a propus un target de business pentru 2010, mentionand insa ca daca ar castiga inca doua contracte similare ca valoarea celui din Constanta ar fi foarte bine.

“Nu vreau sa ma imbogatesc. In plus, trebuie sa tin cont si de echipa de care dispun”, spune Ionescu.

In prezent, pe langa cei trei asociati, EMN are o retea de 15 colaboratori.

Pe langa consultanta de business, actualul antreprenor se axeaza si pe oferirea de consultanta pentru organizatii care doresc sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane.

“Cu siguranta ca Romania nu va accesa cele 4,2 miliarde de euro pe care le acorda Uniunea Europeana pentru dezvoltarea resurselor umane, pentru ca foarte multi din cei care fac proiect nu sunt profesionisti”, subliniaza Ionescu.

El adauga ca nu a dorit sa continue in training pentru ca, in opinia sa, piata de profil este foarte aglomerata, in vreme ce in consultanta exista multiple oportunitati.

In plus, industria de training a fost lovita foarte grav de criza financiara, cei mai importanti jucatori raportand in 2009 scaderi de zeci de procente ale businessurilor.

Cele mai mari companii de pe piata locala de training sunt Ascendis, TMI, Human Invest, Interact, United Business Development (UBD) si Trend Consult.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri