3 / 5

Valul concedierilor nu a ocolit nici aeroporturile

Pe langa companiile din transport feroviar sau din sectorul de drumuri, Berceanu a schimbat incepand cu sfarsitul lui 2008 si conducerile marilor aeroporturi nationale.

Astfel, Gabriel Tara, directorul general al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni), a fost inlocuit la jumatatea anului trecut de Sorinel Ciobanu. Odata cu schimbarea lui Tara, Berceanu l-a inlocuit si Stefan Mladin, directorul general al Aeroportului Baneasa, cu George Mihalcea.

El a rezista in fruntea Aeroportului Henri Coanda doar o saptamana, fiind schimbat de Tudor Jilav.

Recent, Jilav a preluat conducerea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, rezultata in urma fuziunii Aeroportului International Aurel Vlaicu (Baneasa) cu Aeroportul Otopeni.

Totodata, Ruxandra Brutaru, fiica unui fost director TAROM, a fost numita la inceputul anului trecut la conducerea operatorului aerian, dupa ce vreme de doua saptamani a detinut postul de director interimar al companiei, in urma demiterii lui Gheorghe Barla.

In februarie, pe fondul pierderilor de peste 21 de milioane de euro inregistrate de Tarom in 2009, Gombos Csaba a inlocuit-o din functie pe Brutaru.

De asemenea, directorul Aeroportului International Timisoara, Dan Idolu, a fost schimbat la sfarsitul lui 2009 cu Alexandru Chirila, fost consilier al presedintelui Consiliului Judetean Timis.

La inceputul acestui an insa, Idolu si-a dat demisia “din motive personale”, pentru ca pozitia lasata vacanta a fost preluata interimar de Rodica Alexa, directorul operational al aeroportului.

Mai mult, Cristian Pavalasc, directorul general al Aeroportului International Mihail Kogalniceanu (Constanta), a fost schimbat la sfarsitul lui 2009 cu Gheorghe Sutu, ce nu a rezistat decat pana la inceputul acestei luni, cand a ales sa demisioneze. Postul sau a fost preluat de Ionel Manafu, membru PDL si fost director al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

Seria demiterilor din transporturi este incheiata de Adrian Vasilache, directorul Autoritatii Aeronautice Civile, ce a fost inlocuit de Claudia Varlan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri