4 / 5

Dragos Damian, exemplul managerului mobil din corporate

Singurul executiv din mediul corporate care poate rivaliza la nivel de schimbari de functii si reveniri cu Viorel Scurtu, Liviu Pescarasu sau Dorina Tiron este Dragos Damian, actualul sef al companiei farmaceutice Terapia Ranbaxy.

“Daca la nivel de corporate, schimbarile dese ale unui executiv pot fi puse pe seama inadaptarii cu o anumita cultura organizationala, in cadrul institutiilor publice, problema demiterilor la nivel de varf este putin mai complicata. In timp ce in corporate activitatea unui executiv este analizata din punct de vedere al performantelor, in sistemul public cred ca este mai degraba vorba de decizii politice”, spune un specialist de piata locala de executive search.

Dragos Damian are 42 de ani si este absolvent al Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca.

Damian lucreaza in industria farmaceutica din Romania din 1994, atunci cand s-a alaturat echipei Roche, unde a promovat pana la pozitia de medical manager.

In perioada 1999-2004 a condus reprezentanta locala a Menarini/Berlin Chemie, iar ulterior si-a inceput ascensiunea in top managementul industriei farmaceutice din Romania, ocupand pe rand pozitia de CEO pentru companii precum Terapia Ranbaxy, Zentiva, Actavis.

Dupa ce a plecat de la Terapia Ranbaxy, in 2008, Damian a preluat conducerea Zentiva Romania, pentru ca din august 2009 sa treaca la sefia Actavis Romania.

Dupa doar trei luni petrecute la carma Actavis, Damian a revenit la conducerea Terapia Ranbaxy.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri