2 / 7

Sa vada ca lucreaza impreuna cu cineva, nu pentru cineva

Pentru Valentin Ilie (foto), seful companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, anul 2009 a adus si lucruri bune, chiar daca business-ul nu a fost la fel de infloritor ca in anii trecuti.

„Am inceput sa stau mult mai aproape de oameni. Criza mi-a oferit o oportunitate in plus: aceea de a construi o echipa si strategie care sa minimizeze efectele acestei perioade asupra industriei noastre. Partial am reusit, iar acest lucru ne-a pozitional altfel in piata”, spune Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Stand mai aproape de angajati, Ilie a inteles care sunt lucrurile importante pentru oamenii din echipa sa, ce asteapta angajatii de la el, in calitate de lider. Pentru ca oamenii sunt diferiti, si asteptarile lor difera, asa ca seful Coldwell Banker da mai multe exemple.

„Sa ii respect pentru a fi respectat. Se le arat ca am o strategie, care se poate aplica si ca exista rezultate. Sa ii elimin din echipa pe cei slabi si sa ii premiez pe cei buni fara «preferinte». Sa le asigur o platforma corecta si potrivita fiecarei situatii. Sa vada ca lucreaza impreuna cu cineva, nu pentru cineva. Sa simta ca in companie exista «inovatie» pentru a fi cu un pas inaintea competitiei”, explica managerul.

Valentin Ilie spune ca cel mai bun exemplu pe care un leader il poate da angajatilor sai este exemplul personal. Un leader trebuie sa demonstreze incontinuu ca ceea ce solicita echipei sale este posibil. „De povestitori s-au saturat oamenii”, subliniaza Ilie, adaugand ca formarea profesionala a oamenilor fara experienta a fost o alegere inteleapta.

In ceea ce priveste sfaturile pe care seful Coldwell Banker le-ar da altor manageri, acestea se referea pe de o parte la actionari, iar pe de alta parte la vanzari.

„Sa se gandeasca mai mult la actionari si sa fie transparenti in comunicarea cu ei. De asemenea, sa isi concentreze efortul pe maximizarea «vanzarii» produselor, a serviciilor, pentru ca vremea reducerilor de costuri a trecut”, a mai spus Valentin Ilie.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri