4 / 11

Tudor Comaniciu: Majorarea taxelor ar fi blocat o buna parte din economie

Totodata, Tudor Comaniciu (foto), proprietarul producatorului de lactate Delaco, sustine ca masura scaderii cu 25% a fondului de salarii pentru angajatii din sectorul public este “una dintre putinele decizii corecte”.

“Pentru mediul de afaceri cred ca este o masura foarte corecta. Cheltuielile guvernamentale sunt foarte ridicate. Functionarii care isi vor cauta un loc de munca in mediul privat cred ca vor putea fi absorbiti. Cu totii stim ca orice invat are si dezvat”, spune Comaniciu.

“Sunt ingrijorat de problema pensionarilor, care nu vor putea identifica alte oportunitati de crestere a veniturilor. Cred ca aceasta masura de mentinere in campul muncii a oamenilor este mult mai buna decat trimiterea in somaj a unui numar foarte mare de oameni. In cazul in care, pe langa aceasta masura, Guvernul va identifica si solutii de relansare economica, ne-am putea astepta ca efectele acestei crize sa se diminueze cat mai repede. Decizia de a nu majora TVA si impozitul pe profit este una binevenita pentru ca aceasta ar fi afectat toata populatia Romaniei. In acest fel, s-ar fi blocat o buna parte din economie prin disparitia unor companii care, in momentul de fata, reusesc sa mentina oamenii in campul muncii si, implicit, taxa impozitelor catre bugetul de stat.

Asadar, in cazul in care se vor lua masuri concrete de relansare a economiei, acest lucru depinzand in mare parte doar de Guvern, sper ca aceasta situatie dificila pe care o traversam sa fie cat mai repede redresata”, adauga Wael El Ghadban, director general al Top Brands Distribution.

Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), a catalogat masura anuntata de presedintele Basescu drept “iresponsabila” si “o crima la adresa poporului roman – bugetari, someri si pensionari”.

“Pana in 1989 poporul roman a fost indatorat si a trait prost. Dupa ’89 au fost facute imprumuturi uriase, nu s-a construit nimic pentru acest popor. Foarte multi oameni s-au saturat de politica murdara, nu sunt suficiente miscarile sindicale. Trebuie sa ne adunam si sa iesim in strada. Este inceputul sfarsitului. Am asistat la un mare joc, ne-au amagit timp de 4-5 zile cu declaratii privind majorarea cotei unice si TVA, acum scaderea de 25% a fondului de salarii. Este inadmisibil. Politicienii se ascund acum ca nu mai au argumente. Consider ca avem in fata un pericol mai mare decat momentul ‘89”, crede Frumosu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri