3 / 4

Ciocolata, un ring de 240 mil. euro

Piata ciocolatei din Romania este estimata la 240 mil. euro. Consumul de ciocolata este de 2 kg per capita. Cei mai importanti jucatori sunt Kraft Foods, Cadbury si Supreme Chocolat, producatorul Primola.

Kraft este prezenta in Romania din anul 1994 prin cumpararea fabricii Poiana Produse Zaharoase din Brasov, redenumita Kraft Jacobs Suchard Romania S.A. In anul 2000, Kraft Jacobs Suchard isi schimba denumirea in Kraft Foods Romania. Cele mai importante branduri din portofoliu sunt Poiana, lider pe segmentul tabletelor de ciocolata, Milka (prezenta pe segmentul premium) si Jacobs Kronung (cafea prajita si macinata).

In noiembrie 2009, Kraft Foods a oprit productia in fabrica de la Brasov, la un an de la anuntul privind relocarea productiei in Bulgaria. Fabrica din Brasov avea aproximativ 400 de angajati.

Cadbury detine pe plan local o singura unitate de productie, localizata pe Soseaua Viilor din Bucuresti, care a fost inaugurata in anul 2007.

La nivel global, in luna ianuarie a acestui an Cadbury a acceptat oferta de preluare de 19 mld. dolari venita din partea Kraft. Producatorul american de dulciuri a devenit astfel cea mai mare companie de profil din lume.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri