4 / 5

Serviciile au recrutat cateva sute de candidati in S1

Sectorul serviciilor, in special cele de suport IT si financiar - contabil, servicii medicale si segmentul de externalizare, a reusit sa se mentina la cota profit in acest an, detronand industrii importante si tintind spre cele mai stabile industrii in 2010.

De exemplu, outsourcing-ul a devenit un business profitabil in criza, in special datorita nevoii companiilor de a externaliza servicii, altfel costisitoare din punctul de vedere al mainii de lucru. In plus, in anul 2009, Romania a ajuns sa ocupe locul 19 intr-un clasament al celor mai atractive destinatii pentru outsourcing din lume, in urcare cu 14 pozitii fata de 2007, potrivit companiei de consultanta A.T. Kearney.

Pe piata locala a proceselor de BPO, tinerii cu putina experienta in munca, care vorbesc cel putin o limba straina si accepta un salariu de inceput nu mai mare de 250-300 de euro, isi pot gasi de munca cu destula usurinta.

Companii ca Genpact, Wipro sau Accenture sunt in plina cautare de noi angajati, anuntandu-si prezenta atat pe site-urile de recrutare ( in prezent companiile de BPO insumeaza peste 100 de posturi vacante pe site-urile e recrutare).

De exemplu, furnizorul de rervicii de externalizare WNS are in plan pentru acest an dublarea numarului de angajati, de la 180 la aproximativ 350, continuand astfel ritmul alert de recrutari impus de cresterea exploziva a pietei de outsourcing pe plan local.

In ceea ce priveste serviciile medicale private, sectorul romanesc va inregistra anul acesta o crestere de 13% fata de anul precedent, pana la 373 de milioane de euro, perspectivele pentru 2012 indicand o valoare de 609 milioane de euro, pe fondul ascensiunii asigurarilor private si al unei continue deteriorari a sistemului sanitar de stat, estimeaza compania poloneza de cercetari PMR.

In acest context, din ce in ce mai multe companii medicale private se extind cu noi centre, oferind locuri de munca pentru pest 1.000 de persoane.

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, cu afaceri estimate la circa 15 milioane de euro anul acesta, va deschide in luna august un nou centru de tratare a cancerului in Capitala, in urma unei investitii de 3,5 milioane de euro.

Similar, Operatorul de servicii medicale private Hipocrat 2000, un jucator de talie mijlocie pe piata de profil, deschide o noua clinica in zona Rahova din Capitala, Si Medicover a anuntat achizitia terenului din Bucuresti pe care va fi construit un nou spital privat, investitia cifrandu-se la 50 de milioane de euro. Toate aceste expansiuni vor crea cateva sute de locuri de munca, potrivit recruiterilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri