4 / 6

Sergiu Negut, CMU: Nu cred privatul este o amenintare pentru stat

"Nu stiu in ce masura aceasta lege, daca ar fi aplicata, ea ar insemna o limitare a libertatii medicilor de a munci. In momentul acesta, sunt multi medici care lucreaza si la stat, si la privat, reusind astfel sa castige incat sa nu plece din tara", este de parere Sergiu Negut (foto), directorul general adjunct al Centrul Medical Unirea (CMU).

Negut sustine ca daca legea ar intra in vigoare, atunci clincile mari vor avea de castigat fata de alternativa stat-privat, intrucat "multi vor alege sa castige mai bine". Lucru valabil insa in cazul clinicilor mari, pentru ca cele mici nu vor putea sa ofere specialistilor conditii pe masura pregatirii lor.

Directorul general adjunct al CMU considera insa ca scopul comun ar trebui sa fie acela de a oferi medicilor solutii de avansare in cariera suficient de atractive pentru ca acestia sa ramana in tara, indiferent daca la stat sau la privat.

"Ar trebui sa fie un mecanism de salarizare suficient de atractiv pentru medici astfel incat ei sa continue sa profeseze in Romania", subliniaza managerul.

In plus, Negut spune ca serviciile medicale private reprezinta o mica parte din piata totala, mai exact 5%, astfel incat "statul nu ar trebui sa simta o amenintare din partea privata".

La final de iunie 2010, Centrul Medical Unirea avea peste 80.000 de arondati, o crestere moderata pe acest segment dificil intr-o perioada de recesiune economica. CMU isi desfasoara activitatea in 11 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, opt policlinici proprii in tara si colaboreaza cu peste 130 de clinici partenere in tara. Specializata in furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 75.000 arondati.

In martie, actionarii CMU au vandut o participatie majoritara de 80% catre fondul de investitii Advent International. 20% ramanand sub controlul medicului Wargha Enayati, fondator si director general al Centrului Medical Unirea.

Afla din slide-ul urmator ce crede Anca Petca (Euromedic).


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri