4 / 5

Nicio zi de concediu in ultimul an si jumatate

De la inceputul lui 2009 si pana in prezent, programul de lucru al lui Copos incepe pe la 7-8 dimineata si se termina, de foarte multe ori, si la 9-10 seara. „Daca in 2007 - 2008 imi permiteam sa plec doua saptamani cu velierul, in 2009 si 2010 nu mi-am luat nici macar o zi de concediu”, marturiseste Copos.

De la izbucnirea crizei, a crescut si frecventa intalnirilor cu cei delegati sa se ocupe de fi ecare companie din holding. „Daca acum 3 - 4 ani ne vedeam o data pe trimestru, acum ne vedem lunar sa facem analiza bugetului sau forecast-uri”.

Omul de afaceri este rezervat in a previziona sfarsitul crizei. „Nu stiu daca va fi un W, dar ma tem de asta. S-ar putea totusi sa evitam W pentru ca in 2008 si 2009 atat Fed, cat si BCE au redus dobanzile, ceea ce nu s-a intamplat in recesiunile din 1873 si 1929”.

Cat despre ideea de a-si muta afacerile in alta tara, asa cum iau in calcul alte companii, pentru a evita suprataxarea din Romania, George Copos face trimitere tot la un mare economist:„Adam Smith este parintele economiei ca stiinta. In 1776, in opera sa fundamentala, «Avutia natiunilor natiunilor », cercetare asupra naturii si cauzelor ei, el arata cum capitalul poate fi cu usurinta deplasat. Proprietarul de capital este propriu-zis un cetatean al lumii si nu este neaparat legat de o anumita tara. Unul dintre avantajele proprietarului de capital este acela de a-si putea transfera capitalul, dintr-o tara in alta, atunci cand acesta este supus unor actiuni ostile ale autoritatilor. Opera lui Adam Smith dateaza de 234 de ani! E oare actuala in continuare?”, se intreaba omul de afaceri.

INTERVIU cu George Copos - Despre patronii romani, criza si fotbal

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri