4 / 5

Cele mai multe schimbari

Aproape 50 de directori generali/CEO si presedinti au fost inlocuiti de angajatori in primele trei luni ale acestui an, in conditiile in care in perioada octombrie 2008 – octombrie 2009 putin peste 60 de manageri si-au schimbat jobul.

Cea mai importanta mutare de la varful companiilor romanesti din primul trimestru al lui 2010 s-a petrecut chiar la inceputul anului, cand Mihai Ghyka (foto), 38 de ani, cu o experienta de peste 12 ani in industria berii, s-a reintors la sefia InBev, parte a grupului StarBev.

Mihai Ghyka l-a inlocuit pe Eduardo Luz la conducerea operatiunilor din Romania ale StarBev, dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2009, CVC Capital Partners (“CVC”) a finalizat tranzactia pentru achizitionarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est a Anheuser-Busch InBev.

La sfarsitul lui februarie, un alt mare producator de bere a facut o mutare importanta la nivel de top management. Astfel, Marius Melesteu, directorul de marketing al Heineken Romania, a fost numit director general al Strauss Romania, locul sau fiind luat de Paul Markovits, fostul director de marketing al Vodafone.

Domeniul financiar-bancar a provocat cele mai numeroase mutari la nivel de director general/CEO/presedinte in primele trei luni ale anului. Astfel, 13 institutii financiare au ales sa se desparta de conducerile lor.

Cea mai importanta mutare din domeniul financiar-bancar in primele trei luni ale lui 2010 a fost inlocuirea conducerii Volksbank Romania, una din cele mai importate banci de pe piata locala.

Cei schimbati au fost Gerald Schreiner, ce detinea functia de presedinte de aproape cinci ani, precum si Herwig Burgstaller, vicepresedintele bancii.

Si in resurse umane s-au produs schimbari majore. Mihaela Damian, unul din cei mai cunoscuti consultanti de pe piata locala de executive search (recrutare de top manageri), a preluat conducerea companiei SpenglerFox Romania, dupa ce la sfarsitul lui 2009 a renuntat la sefia Stanton Chase.

O alta mutare importanta care a avut in loc in HR este cea a Sorinei Donisa, fostul CFO al companiei de resurse umane APT Resources & Services, parte a grupului APT, ce a preluat functia de director executiv, inlocuind-o pe Marilena Petrec, ce a ramas insa actionar principal, alaturi de Andrew Littauer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri