1 / 5

Liliana Solomon, cel mai tare nume din ultimele luni

Wall-Street.ro a identificat 22 de mutari la varful organizatiilor din Romania in ultimul trimestru al anului.

Cea mai spectaculoasa mutare din perioada octombrie – decembrie a venit din telecom. Grupul britanic Vodafone l-a numit pe Inaki Berroeta, fost CEO la Vodafone Malta, la conducerea Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie de pe piata locala, in locul Lilianei Solomon (foto).

Ea a fost aleasa director operational al companiei pe Europa, pozitie din care coordoneaza un business anual de 33 de miliarde de euro. Solomon a devenit astfel cel mai puternic manager roman la nivel mondial, avand in vedere dimensiunea afacerilor pe care le coordoneaza.

A doua mutare a trimestrului ii revine lui Dan Bulucea, care a fost numit la conducerea biroului local deschis de gigantul american Google pe piata locala.

El a lucrat din 1998 si pana in aprilie 2010 in cadrul Microsoft, iar ultima pozitie ocupata a fost cea de director de business si marketing pentru filiala din Romania.

Locul al treilea in ierarhie este detinut de Mihai Rohan, 65 de ani, supranumit “tatal cimentului”, datorita experientei sale in industria de profil.

El a anuntat ca va renunta, incepand cu 1 ianuarie 2011, la functia de director general al Carpatcement Holding, subsidiara locala a grupului HeidelbergCement.

Rohan va ramane aproape de companie si de la 1 ianuarie 2011, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie pentru urmatorii doi ani. De asemenea, el va continua sa detina si functia de presedinte al Patronatului din Industria Cimentului si Altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania (CIROM).

Mihai Rohan va fi inlocuit din functie de Florian Aldea, 47 de ani, ce a ocupat pana de curand pozitia de director general al CarpatBeton.
Pana la 1 ianuarie 2011, Florian Aldea va detine functia de director general adjunct al Carpatcement Holding si va lucra in directa colaborare cu Mihai Rohan.

Industria berii a furnizat a patra mutare ca impact din trimestrul al patrulea. Shachar Shaine, cel care a ocupat timp de sase ani functia de presedinte al United Romanian Breweries Bereprod (URBB), unul dintre cei mai importanti jucatori de profil de pe piata locala, si-a incheiat mandatul la sfarsitul anului trecut.

Shaine a venit pentru prima oara in Romania in anul 1999 si a ocupat functia de vicepresedinte de marketing al Tuborg Romania.

Domeniul farmaceutic incheia lista mutarilor importante din T4. Dupa aproape doi ani de la numirea la conducerea filialei locale a GlaxoSmithKline (GSK), Patrick Desbiens a fost promovat pe functia de vicepresedinte primary care operations in cadrul GSK Franta.

In locul sau a fost numit Pascal Prigent, care a fost recrutat de GSK de la un alt producator de medicamente, Eli Lilly Franta, unde s-a ocupat de marketingul si vanzarile pentru un portofoliu in valoare de 300 de milioane de dolari.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri