3 / 4

Contextul nefavorabil nu a oprit investitiile

Vestile mai putin bune pe care le-au adus autoritatile in 2010 referitoare la nivelul investitiilor si scaderea cererii pentru ciment nu au descurajat producatorii de ciment, care au continuat sa cheltuiasca si in 2010 sume importante pentru sustinerea si eficientizarea activitatilor.

Bugetul alocat pentru modernizarea fabricilor de la Campulung si Alesd, precum si a statiei de macinare de la Turda apartinand Holcim Romania s-a ridicat la peste 20 de milioane de euro.

In plus, in luna august, compania a primit acceptul pentru inceperea unei investiti in valoare de 14 milioane de euro intr-un proiect de eficienta energetica la fabrica de la Alesd, care va asigura aproximativ 15% din necesarul de energie electrica al fabricii, folosind caldura generata in timpul procesului de fabricare a cimentului. Investitia de la Alesd va fi finalizata in 2012.

Grupul Holcim detine titlul de cel mai mare investitor elvetian din Romania, dupa ce a chltuit pe piata locala peste 650 de milioane de euro, incepand cu 1997 si pana acum.

Cele mai importante sume alocate de Holcim in Romania au fost in perioada 1997-2005, cand compania a investit circa 513 milioane de euro in achizitii, modernizari si in implementarea unor masuri pentru protectia mediului sau in dezvoltarea afacerii.

Cel mai mare proiect de investitii al companiei s-a desfasurat la Campulung, in intervalul 2005-2008, cand Holcim Romania a investitit circa 120 de milioane de euro in modernizarea liniei de productie.

De asemenea, Carpatcement Holding a avut un buget de investii de opt milioane de euro in 2010, bani care au fost destinati, in principal, modernizarii echipamentelor de productie.

“Nivelul programat al investitiilor pentru 2011 este similar cu cel din 2010”, spune Rohan, seful companiei.

Grupul francez Lafarge continua sa deruleze planul investitional anuntat incă din anul 2006 in valoare de 90 de milioane de euro.

"Mai mult, continuam sa punem accent si sa investim in: sanatatea si securitatea in munca, domeniu in care am accesat deja fonduri europene, dezvoltarea profesionala si manageriala a oamenilor nostri, precum si in programul intern de control al costurilor si al gestiunii numerarului”, conchide Philippe Questiaux (foto), de la Lafarge.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri