4 / 15

Cea mai mare investitie VC intr-o firma romaneasca

Compania romaneasca de automatizari (RPA) UIPath.com a primit o noua runda de investitie de venture capital (VC), oficialii companiei spunand ca este “cea mai mare investitie VC facuta vreodata intr-o companie romaneasca. Ne uitam dupa o finantare serioasa, din afara Romaniei. Din pacate, in tara, am fi putut atrage sume prea mici", spuneau oficialii companiei.


UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite si birouri in sase tari, specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (i.e. Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.


UiPath a primit la inceputul anului 2017 recunoasterea oficiala de lider global al industriei RPA si obtine acum o investitie de 30 de milioane de dolari care va ajuta compania sa continue dezvoltarea in baza cresterii de 600% pe care a inregistrat-o in 2016. Cea mai mare investitie de pana acum intr-o companie romaneasca a fost in Avangate, de circa 6,5 milioane de dolari, spune Vlad Ionescu, online marketing manager la UIPath.


“Finantarea reprezinta o performanta unica in mediul start-up romanesc si vine de la Accel Partners, fond de investitii de prim rang, aceiasi care au facut primele investitii in companii mamut precum Facebook, Dropbox si Spotify. Alaturi de Accel, mai participa la finantare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures si Seedcamp”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri