3 / 7

Dan Demeter (Kaspersky)

  • Atacatorii informatici incercau in trecut sa fure date folosindu-se de metodele de phishing, insa recent si-au schimbat strategia si incearca sa infecteze telefoanele utilizatorilor, deoarece acestia au devenit mai precauti cand primesc un mail sau un link suspicios. Practic, in prezent se incearca mai degraba infectarea terminalelor mobile astfel incat atunci cand este instalata aplicatia de banking sa poate fi furate datele.
  • Cea mai buna metoda de protectie impotriva furturilor informatice de date personale este vigilenta, dar si o mai buna educare a clientului pe care bancile trebuie sa o faca. Prevenirea se face printr-un controlul al fisierelor descarcate sau al site-urilor accesate pe telefonul mobil. Cand aceasta esueaza, intra in discutie sistemul de antivirus si internet security de pe telefonul mobil.
  • Nu toate ATM-urile sunt sigure si nu toate fac ceea ce trebuie sa faca. Anul trecut, in strainatate, am descoperit o grupare de infractori care infectau ATM-urile cu virusi, pentru ca apoi sa vina cu un card la aceste unitati, pe care il introduceau si pur si simplu scoteau liste cu datele utilizatorilor.
  • As vrea ca toate bancile sa aiba departamente de prevenire a fraudei. De asemenea, in viitor mi-as dori sa pot scoate banii din ATM fara card, ci doar folosindu-ma de un simplu cod generat de aplicatia mobila.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri