3 / 4

Start-Up Nation - editia a 2-a

Cea de-a doua editie a programului Start-Up Nation se asteapta sa fie demarata in anul 2018, in acest moment avand loc evaluarea dosarelor depuse in prima editie. Acest program are un buget de 2 milioane de lei si este dedicat antreprenorilor care au o societate comerciala cu mai putin de un an de activitate.

Modul de desfasurare: Fiecare plan de afacere va primi maxim 200.000 de lei. Beneficiarul are doua posibilitati de implementare a acestui program. Prima consta in efectuarea tuturor cheltuielilor din fonduri proprii, ca mai apoi sa intocmeasca un dosar de achizitie ce cuprinde actele care dovedesc ca a fost realizata investitia si in urma unei certificari i se vor returna banii. Cea de doua posibilitate consta in accesarea unui credit punte in conditiile agreate de stat, credit cu care sa efectueze cheluielile necesare investitiei.

Conditii de eligibilitate: Antreprenorii care doresc sa obtina finantare trebuie sa detina o societate comerciala (SRL,SRLD sau Cooperativa) care sa aiba mai putin de 1 an de activitate. Acestia pot accesa programul doar cu un singur cod CAEN.

Inscrierile se vor face prin depunerea online a unui plan de afacere si a previziunilor financiare pe site-ul aippimm.ro.

Obligatii: Fiecare firma care isi doreste sa obtina o finantare trebuie sa creeze minim doua locuri de munca cu norma intreaga pentru o perioada de 24 de luni dupa implementare si sa mentina firma functionala pentru 36 luni. De asemenea, trebuie sa mentina toate echipamentele in firma timp de 3 ani.

Cheltuieli eligibile
: Echipamente si utilaje, spatii de lucru, masini, autoutilitare, echipamente de obtinere a unei economii de energie, echipamente IT, mobilier, birotica, licente, pagina web, salarii si TVA.

Sfatul consultantului: Informati-va! Cercetati piata! Nimeni nu va fi mai interesat decat voi de propria afacere. Inainte de a incepe sa scrieti planul de afaceri sau chiar cand veti lua decizia de a contacta un consultant, fiti siguri de modul in care vreti sa arate afacerea voastra, strategia si felul in care doriti sa obtineti venituri.

*Aceste informatii sunt din procedura din 2017. Pentru cea de-a doua editie normele de implementare se pot schimba"

Sursa foto: Rawpixel.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri