2 / 4

Imbratiseaza noile tehnologii pentru a-ti usura viata de antreprenor

Ar fi absurd sa te gandesti la inceperea unui start-up fintech fara a lua in calcul utilizarea ultimelor tehnologii, precum Big Data, machine learning, inteligenta artificiala, Internet of Things sau automatizarea proceselor.

Cu ajutorul lor iti poti da seama mult mai usor de comportamentul de consum al clientilor si felul in care poti preintampina nevoile acestora. De exemplu, observand afinitatea unui numar cat mai mare de utilizatori pentru cumpararea de criptomonede prin platile pe care le faceau catre anumite platforme de tranzactionare, au decis sa integreze in aplicatie cumpararea directa a acestora.

Daca mai sus am vorbit despre utilizarea acestor tehnologii in cadrul unor aplicatii de mobile banking dezvoltate de catre startup-urile fintech, la nivelul industriei exista numerosi jucatori care merg pe dezvoltarea de solutii individuale bazate pe machine learning sau Big Data, solutii pe care in multe dintre cazuri le ofera institutilor bancare.

Inscrie-te GRATUIT la Future Banking si vei putea sa adresezi direct intrebari reprezentantilor Monese si Monzo, doua dintre cele mai importante startup-uri fintech din Europa, care atrag tot mai multi clienti de la bancile traditionale.

Un proiect interesant pe care l-am intalnit noi se numeste CredXp si in acest moment este in proces de dezvoltare. Mai exact, o echipa de studenti de la politehnica isi propune prin intermediul solutiei lor dezvoltate cu ajutorul tehnologiei machine learning sa eficientizeze procesul de evaluare a dosarelor de credit in functie de complexitatea acestora si de probabilitatea de acceptare. Tinerii au deja o intelegere cu banca BRD, care le va integra serviciul dupa ce dezvoltarea acestuia va fi finalizata.

De asemenea, Banca Transilvania, in urma unui parteneriat realizat cu startup-ul israelian Personetics, va integra inteligenta artificiala in anumite servicii pe care le ofera. Cei de la Personetics ofera solutii de “cognitive banking”, bazandu-se pe inteligenta artificiala si chat bots, pe toate canalele digitale ale unei banci.

Sursa foto: WhiteMocca / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri