2 / 6

Regatul Unit al Marii Britanii

Pentru Regatul Unit al Marii Britanii, Comisia Europeană estimează o scădere a economiei de 8,3% în 2020 și un avans de 6% în 2021. Rata inflației ar urma să se situeze la 1,2% anul acesta, ca în 2021 să avanseze cu 0,9 puncte procentuale până la 2,1%.

Citește și Va plăti statul o parte din salarii, după 15 mai? Angajatorii își doresc cu ardoare un astfel de sprijin

În ceea ce priveste rata șomajului, Comisia Europeană estimează că în 2020 va fi de 6,7%, iar în 2021 se va situa la 6%.

COVID-19: Cum arată situația în Regatul Unit al Marii Britanii

Un număr de 220.449 de persoane infectate cu SARS-Cov-2(noul coronavirus) au fost înregistrate în Regatul Unit al Marii Britanii până pe 11 mai, iar numărul deceselor a ajuns la 31.930. Guvernul a prezentat zilele trecute mai multe detalii ale unui plan privind relaxarea restricțiilor, ce prevede ca în săptămâna 11-17 mai să revină la muncă angajații din domeniul manufacturier, construcții, logistică și distribuție.

Citește și Devine disperată situația în piața muncii? Candidații ”vânează” joburi care sunt sub nivelul lor de experiență


Cetățenii de pe teritoriul Angliei vor putea face exerciții în aer liber ori de căte ori doresc, iar cei de pe teritoriile Scoției, Irlandei de Nord și Țării Galilor sunt limitați la o singură dată pe zi. În luna iunie, guvernul va evalua redeschiderea limitată a școlilor, preconizându-se că vor fi reluate cursurile preșcolare și primare, urmând ca cele gimnaziale să nu fie reluate înainte de luna septembrie.

sursa foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri