6 / 7

Dezastrul Terra(LUNA)

Investitorii în criptomonede, care au băgat banii în activul digital Terra(LUNA), au primit o lovitură puternică în luna mai. Unii dintre ei și-au pierdut economiile de-o viață, investite în această criptomonedă, după ce a suferit o scădere de peste 99%.


Terra se afla înainte de această cădere puternică în top 10 cele mai valoroase criptomonede. Miercuri, 11 mai, valoarea per unitate a scăzut sub un dolar, după ce cu o lună în urmă ajunsese la 120 de dolari. Majoritatea scăderii s-a înregistrat peste noapte.


Această scădere a făcut ca valoarea pieței să se ducă de la puțin peste 40 de miliarde de dolari la numai 500 de milioane de dolari.


Unul dintre investitori a scris în secțiunea dedicată criptomonedei Terra(LUNA) de pe de Reddit că și-a pierdut toate economiile adunate de-a lungul vieții, conform independent.co.uk.


”Am cumpărat când era la 85 de dolari, nu sunt sigur de ce ar trebui să fac în continuare”, a adăugat acesta.


Căderea criptomonedei a venit pe fondul scăderilor semnificative din piață, dar și amplificată puternic de problemele criptomonedei UST, o criptomonedă Terra de tip stablecoin a cărei valoare era legată de dolarul american. La începutul săptămânii, UST s-a decuplat de la dolar și a ajuns la o valoare de 0,29 de dolari pe unitate.


Sursa foto: Kues / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri