3 / 8

Ruxandra Pana: Private equity-ul se potriveste mai bine femeilor in unele situatii

Ruxandra Pana (foto) conduce operatiunile de pe piata romaneasca ale Mezzanine Management, companie care acorda finantare de tip mezanin, care combina imprumuturile si participarile la capitalul social.

Directorul de investitii de la Mezzanine Management care a activat chiar in cadrul diviziei de investitii a austriecilor de la Raiffeisen. Cei de la Mezzanine Management au ales sa deschida anul trecut un birou in Romania in contextul in care activitatea de fuziune si achizitii s-a dezvoltat in ultimii ani.

Ruxandra Pana s-a decis sa aleaga o cariera in zona de private equity/investment banking in urma cu opt ani, cand s-a alaturat departamentului de contabilitate al unei firme de investment banking.

Am fost fascinata de noua abordare pe care am intalnit-o in aceasta industrie si am incercat sa ma implic direct in proiecte de consultanta. Pot spune ca sansa a fost de partea mea”, isi aminteste astazi Ruxandra Pana.

Firma in care lucra a castigat mandatul de consultant al Fondului Proprietatii de Stat (la vremea aceea) in procesul de privatizare a 10 companii si s-a simtit nevoia de a orienta resursele existente in firma catre acest proiect important.

La nici trei luni de la angajarea mea in firma respectiva, am inceput sa lucrez intr-un mare proiect de privatizare. Iar lucrurile au evoluat firesc”, adauga Pana.

Directorul de investitii al Mezzanine Management este de parere ca industria de private equity se potriveste mai bine femeilor in unele situatii intrucat acestea stabilesc relatii altfel decat barbatii.

"Abordarea lor este mult mai diplomata, analizele lor sunt mult mai pertinente si se acorda o atentie deosebita detaliilor. Iar aceste mici <<amanunte>> ajuta si am asistat in ultima vreme pe piata romaneasca la o serie de tranzactii de succes conduse de femei, atat in capacitatea lor de Directori in cadrul unor firme de private-equity, cat si in calitate de consultant”, explica Ruxandra Pana.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri