1 / 3

BRD a realizat profit de doua ori si jumatate mai mare decat BCR in T3

BRD, a doua banca din sistem dupa valoarea activelor gestionate, a obtinut un profit net de aproape 235 milioane lei (55,5 milioane euro) in trimestrul al treilea din acest an, dupa ce in primele trei luni din 2009 inregistrase 210 milioane lei, iar in al doilea trimestru a avut un castig net de 215 milioane lei.

Spre comparatie, BCR, prima banca din sistem, a realizat in trimestrul al treilea un castig net de doar 22 milioane euro, de doua ori si jumatate mai mic decat cel obtinut de BRD, pe fondul unor cheltuieli cu provizioanele mai ridicate.

Profitul net aferent primelor 9 luni ale anului 2009 la BRD este de 660 milioane lei (156 milioane euro), in scadere cu 19% fata de perioada similara a anului 2008. Totusi, la nivelul primelor 9 luni din acest an BCR are un profit cumulat mai ridicat decat BRD, de aproape 700 milioane lei (165,5 milioane euro), insa in scadere cu 43,9% fata de aceeasi perioada din 2008.

In ceea ce priveste valoarea activelor gestionate la finalul primelor 9 luni din acest an, BCR ramane pe primul loc cu active in valoare de 15,75 miliarde euro, in timp ce BRD are in bilant active de 11,2 miliarde euro si ocupa pozitia a doua din sistem.

Indicatorii financiari ai BRD au fost calculati in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate (RAS), iar rezultatele grupului BCR sunt consolidate, neauditate si au fost calculate in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri