2 / 4

Randamentele fondurilor de pensii in ultimele 12 luni

Randamentele pozitve, peste inflatie, ale fondurilor de pensii, din ultimele 12 luni, au fost explicate de Postolache atat prin valorificarea oportunitatilor investitionale din aceasta perioada exceptionala, cat si printr-un cumul de riscuri relativ scazut.

Tinand cont de faptul ca prima jumatate a anului a oferit oportunitati de investire exceptionale si conditii de piata favorabile prin dobanzi foarte ridicate platite in primele luni ale anului la depozite si anumite oportunitati de investire cu randamente foarte ridicate, putem deduce, potrivit lui Postolache, ca majoritatea administratorilor de fonduri au putut beneficia de acestea expunandu-si totodata portofoliile la un cumul de riscuri relativ redus (prin natura produselor utilizate).

„As vrea sa subliniez insa caracterul exceptional al acelei perioade. Poate usor paradoxal, sunt de acord ca nivelul randamentelor din ultimul an reflecta o prudenta ridicata din partea majoritatii jucatorilor din piata de pensii private. Spun paradoxal, intrucat randamente scrise cu doua cifre indica, in mod normal, o lipsa a aversiunii la risc”, declara acesta.

Despre rezultatele obtinute de fondurile de pensii cititi mai multe aici.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri