1 / 4

Procesul investitional - principala preocupare

Strategia investitionala a companiei de pensii Aviva continua sa aiba ca prioritate cresterea activelor participantilor, sustine Iulius Postolache (foto).

“Cel mai probabil vom mentine in continuare o strategie care sa limiteze riscul asumat si sa permita o dinamica sustenabila a fondurilor si in viitor. In acelasi timp, vom continua sa ne concentram din punct de vedere tactic asupra acelor clase de active in care consideram ca avem un avantaj si in care riscurile la care ne expunem sunt controlabile", a explicat Postolache.

Noul director de investitii al Aviva Pensii atrage atentia asupra unei tendinte de a judeca randamentele fondurilor de pensii pe un orizont de timp scurt, fiind trecut cu vederea faptul ca acestea sunt companii care, prin specificul lor, investesc pe termen lung.

“In mod normal nu performanta pe care o vom obtine pana la sfarsitul anului sau in urmatoarele trei sau sase luni este cea care conteaza, pentru ca discutam despre un sistem de pensii, in care pentru marea majoritate a participantilor orizontul de timp al fondurilor date spre administrare se masoara in zeci de ani. As vrea sa mai reamintesc si faptul ca performanta zilnica, saptamanala, lunara sau trimestriala trecuta nu reprezinta o garantie pentru performanta viitoare, iar orizontul de timp ramas este unul foarte mare”, detaliaza Postolache.

El subliniaza ca este foarte important ca fondurile sa se concentreze pe consolidarea si dezvoltarea unor strategii investitionale care sa tina cont de orizontul de timp real al procesului investitional.

“Cred ca intregul sistem de pensii din Romania va evolua. Sunt convins ca vom evolua impreuna cu intregul sistem si mi-am propus o dezvoltare coerenta si corecta a echipei cu care lucrez, cat si o dezvoltare ce are la baza doi piloni pe care ii consider extrem de importanti in orice domeniu al pietelor financiare: verticalitate (iar aici ma gandesc la notiuni precum etica profesionala si respectarea mandatului dat de catre participanti) si profesionalism”, detaliaza directorul de investitii al Aviva Pensii.

“Procesul investitional al companiei va continua sa tina cont intr-o foarte mare masura de orizontul de timp al fondurilor avute in administrare si de mandatul dat de catre participanti. Vom continua, in masura in care acest lucru ne este permis, sa participam cat mai activ si la dezvoltarea sistemului local de pensii si, nu in ultimul rand, ne vom dezvolta”, a mai spus Postolache.

Aviva ocupa locul 5 pe pilonul II al pensiilor private obligatorii la sfarsitul lunii septembrie, cu 314.637 participanti si active in valoare totala de 130 de milioane de lei. Pe pilonul III al pensiilor private facultative, Aviva ocupa locul 6 la finele aceleiasi luni, cu 9.446 participanti si active de 10,60 milioane de lei.

Aviva Pensii are un nou director de investitii



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri