Fondurile de pensii private obligatorii au obtinut un randament mediu de 13,61% pe primele noua luni ale acestui an, echivalent cu o performanta investitionala de 17,4% in ultimele 12 luni, potrivit calculelor realizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).
De la lansare si pana in prezent, randamentul mediu anualizat al tuturor fondurilor de pensii private obligatorii este de 15%.

Fondurile de pensii facultative au obtinut un randament mediu de 12,97% pe primele noua luni ale acestui an si de 13,18% in ultimele 12 luni.

De la lansare si pana in prezent, randamentul mediu anualizat al tuturor fondurilor de pensii private obligatorii este de 7,62%. Toate aceste rezultate depasesc cu mult inflatia din aceeasi perioada de referinta.

Fondurile de pensii private facultative au ajuns la sfarsitul lunii septembrie 2009 la aproape 179.000 de participanti si active nete in administrare in valoare de 172,6 milioane de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie 2009 la aproape 4,84 milioane de participanti, dintre care pentru 4,46 milioane a fost virata pana acum cel putin o contributie in contul lor personal de pensie privata.



Activele nete administrate au ajuns in acelasi timp la aproape 1,996 miliarde de lei, dupa incasarea a 17 runde de contributii, in valoare totala de 1,827 miliarde de lei.

Diferenta dintre contributiile brute si activele nete este reprezentata de profitul net realizat pana acum de fondurile de Pilon II pentru participantii lor, adica aproape 169 de milioane de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri