2 / 5

Cel mai cautat beneficiu salarial?

Beneficiul unei asigurari de sanatate a ajuns sa fie mai mult decat necesar in ultimii ani. Astfel, tot ce inseamna asistenta medicala disponibila in sistemul public este intr-un stadiu deosebit de precar, oamenii si-au pierdut increderea in sistemul de stat si isi doresc servicii medicale private. Astfel, Signal Iduna a observat in randul romanilor dorinta de a contracta aceste produse, insa posibilitatile financiare ale acestora sunt reduse.

“Problema este ca asigurarea de sanatate, ca si abonamentele la clinicile private, a fost in ultimii ani de zile un beneficiu oferit prin intermediul angajatorului, iar in momentul de fata acesta poarta foarte multe poveri fiscale, iar beneficiile salariale, cum sunt si asigurarile de sanatate, fie au fost amanate, fie s-a renuntat in totalitate la ele pe fodul crizei. Ca angajator incepi sa tai din alte cheltuieli mai intai, cheltuieli pe care le ai cu beneficiile salariale, inainte sa incepi sa faci concedieri”, a explicat Maioreanu.

Totusi, studiile recente arata ca, in randul romanilor, asigurarile de sanatate sunt pe primul loc in cadrul beneficiilor salariale dorite.

“Stim ca exista dorinta si nevoia de a contracta aceste beneficii, insa capacitatea financiara a angajatorilor este mult scazuta acum si chiar daca ar putea sa plateasca prefera sa stea in expectativa si sa vada cu ce se va confrunta in viitor, poate lucruri mult mai importante decat beneficiile pentru angajati”, detaliaza directorul executiv al asiguratorului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri