3 / 4

Desi vremurile sunt grele, noi banci vor sa intre pe piata din Romania

Pe piata bancara din Romania inca mai este loc, dar vremurile nu sunt asa de bune pentru banci noi, sustine Nicolae Cinteza.

Totusi, seful directiei de supraveghere a precizat ca o banca mare din Uniunea Europeana isi va anunta intrarea pe piata la sfarsitul acestei luni, iar semne ale acestei miscari au aparut deja in piata, insa nu a oferit numele viitoare participante la sistem.

Cele mai clare semnale de vanzari si cumparari in care sunt implicate actiunile unui institutii de credit s-au vazut in ultimele zile la Bursa de Valori Bucuresti. La inceputul acestei saptamani s-au incheiat cinci tranzactii de tip Deal cu 4% din capitalul Bancii Transilvania (TLV) pentru suma de 102,04 milioane lei (24,26 milioane euro).

Mai concret, o banca din Uniunea Europeana va prelua aproximativ 20% din actiunile Bancii Transilvania (TLV), dupa ce a cumparat in urma cu doua zile un pachet reprezentand 4% din titlurile institutiei de credit prin intermediul bursei, au declarat surse bancare si din piata de capital, citate de Mediafax.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri