2 / 4

Sfat la incheierea mandatului. Concluziile unui manager

Acum, cand trage linie dupa experienta din Romania, Shah Rouf spune ca ceea ce ii lipseste cel mai mult sectorului de afaceri din Romania este stabilitatea politica si predictibilitatea.

“Guvernantii din orice tara, nu doar din Romania, trebuie sa dea economiei o platforma politica stabila. Este foarte greu sa iei acele decizii investitionale majore fara un mediu echilibrat, de aceea este nevoie de stabilitate si asumarea responsabilitatii la nivel politic in vederea asigurarii unui mediu de afaceri adecvat", adauga Rouf.

Si la fel de important este, in opinia britanicului, ca Executivul sa creeze infrastructura necesara Romaniei secolului 21. “Trebuie sa se asigure ca exista infrastructura necesara, un mediu natural, pentru ca investitorii straini sa poata face investitii importante si sa poata crea mai multe locuri de munca noi. Politicienii sunt cei care trebuie sa se asigure ca aceste lucruri se vor intampla”, a explicat Rouf, pentru Wall-Street.

Experienta romaneasca a fost si o perioada a reconfirmarilor pentru managerul Shah Rouf. “Mi-am reconfirmat anumite convingeri importante pentru orice manager. Astfel, primul dintre aceste lucruri consta in a avea oamenii potriviti pentru fiecare functie din compania pe care o conduci pentru a inregistra rezultatele scontate”, a spus Rouf.

“In Romania, am intalnit niste oameni cu adevarat extraordinari si foarte tineri de care sunt mandru pentru ca au crescut odata cu afacerea si cel mai important este ca in ciuda tineretii lor si-au asumat o mare responsabilitate. Mi s-a reconfirmat ca nu conteaza cat de tanara este echipa, daca sunt oamenii potriviti si pasionati de ceea ce fac”.

“Cand ma voi intalni cu actionarii le voi explica cat, si mai ales de ce Romania este importanta ca business. Acesta este un alt lucru de care sunt constient si pe care vreau sa-l impartasesc atat cu comunitatea de afaceri, dar si cu politicieni, institutiile de reglementare in vederea promovarii Romaniei si a economiei acestei tari”, a adaugat Rouf.

El a mentionat ca, daca politicile si reglementarile dintr-o tara nu sunt bune, atunci este foarte greu sa-i promovezi economia "si pana la urma suntem toti in aceeasi barca, dar se pare ca unii oameni din afara mediului de afaceri uita asta din cand in cand".

In viziunea sa, este foarte clar ca Romania este o piata foarte atractiva si ramane importanta in ciuda crizei financiare mondiale.

“Criza mondiala, cu toate efectele negative, nu schimba imaginea de ansamblu a Romaniei care este o piata mare, a doua dupa Polonia, cu un potential urias de crestere”, a mentionat Rouf.

El a mai declarat ca in ciuda conditiilor economice nefavorabile, nu exista nicio indoiala ca Romania este unul dintre motoarele de dezvoltare viitoare ale Europei. „In acest context, Aviva Europa va continua sa investeasca in cresterea operatiunilor Aviva din Romania”, spune Rouf.

Pana la gasirea unui inlocuitor, interimatul va fi asigurat de catre Janos Bartok, membru al consiliului de administratie atat al companiei de asigurari de viata, cat si al celei pensii si Manager Regional.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri