2 / 5

De ce este greu sa vinzi asigurari online?

Cand s-a dat startul sistemului de pensii private (mai 2007 pilonul II al pensiilor private facultative si mai 2008 pilonul II al pensiilor private obligatorii), campaniile de informare privind produsele financiare de economisire si investitii pe termen lung au devenit mai cunoscute pentru clientii de pe piata locala. Insa, cu toate ca romanii s-au familiarizat cu acestea, asigurarile raman produse financiare complexe, iar achizitionarea trebuie insotita, potrivit jucatorilor din piata, de explicatiile unei persoane care detine expertiza necesara - agentul de asigurari.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dat o norma, astfel ca societatile de asigurari sunt obligate sa emita de la 1 ianuarie a.c. politele RCA doar electronic, insa in ceea ce priveste celelalte tipuri de polite situatia distributiei lor prin Internet este inca intr-un stadiu incipient.

“Daca ne referim strict la canalele de distributie pentru produsele de asigurari de viata, cred ca, cel putin pentru moment, posibilitatea clientului de a interactiona cu un consultant ramane extrem de importanta. Asigurarea de viata este un produs financiar complex si cel mai adesea se incheie pe termen lung, si de aceea e bine ca inainte de a semna un astfel de contract, clientii sa inteleaga corect si complet toate implicatiile lui”, spune Cornelia Coman (foto), director general in cadrul ING Asigurari de Viata.

In asigurari de viata, in Romania, consultantul financiar reprezinta principalul canal de vanzare, cu circa 81% din totalul politelor incheiate in 2008, conform estimarilor din piata, fiind urmat de banci (prin bancassurance) si brokeri, detaliaza oficialul ING. In ceea ce priveste ING Asigurari de Viata, societatea colaboreaza, in prezent, cu o forta de vanzari de aproximativ 2.000 de agenti si isi propune sa mentina constant numarul si in 2010.

In plus, polita de viata, de exemplu, poate fi adaptata nevoilor concrete ale clientului – nu este un produs standardizat 100%, ci ofera o flexibilitate destul de ridicata, mai dificil de administrat exclusiv in mediul online.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri