4 / 5

Mai multe femei repartizate aleatoriu in comparatie cu numarul barbatilor

In cazul structurii pe gen a repartizarii aleatorii, studiul arata ca femeile au inregistrat ponderea cea mai mare de 51,8%, in timp ce barbati au inregistrat numai 48,2%.

Pe grupe de varsta, situatia arata ca tinerii intre 25-30 de ani sunt cei mai numerosi dintre participantii repartizati aleatoriu, avand o pondere de 42,9% in randul acestora. Ei sunt urmati de persoanele cu varste intre 20-25 de ani si cu o pondere de 10,5% sunt cei cu varsta intre 30-35 de ani (vezi fig.8).



Sursa: Studiul CSSPP

„Se remarca astfel grupa cu varsta cuprinsa intre 20 -25 ani cu cea mai mare pondere (chiar cu o diferenta semnificativa in plus la femei, de aproximativ 4 puncte procentuale)”, se mai spune in studiu.

In comparatie cu structura pe gen si varsta a participantilor (vezi fig. 9) pe sistem se constata diferente majore. Astfel ca 71% dintre cei repartizati aleatoriu aveau varsta de pana in 25 de ani, in timp ce, pentru aceeasi categorie, participantii au inregistrat numai 31% din total persoane cu varsta de pana in 35 ani (in mod special trebuie remarcata diferenta la categoria de varsta pana in 20 ani, valorile au fost 34% si, respectiv, 3%).



Sursa: Studiul CSSPP

„Asa cum am mai mentionat, o explicatie poate fi absorbtia absolventilor de cursuri liceale si universitare definitivate in perioada iunie – august 2009, locurile de munca vacante fiind oferite in septembrie 2009 (decalajul de 4 luni prevazut de legislatia care reglementeaza participantii si aderarea acestora la fondurile de pensii administrate privat)”, conchide studiu CSSPP.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri