3 / 4

OTP isi mentine planurile de crestere

OTP Bank Romania, unul dintre jucatorii de talie medie din sistemul bancar autohton, cu o cota de piata de 1% dupa valoarea activelor gestionate, isi mentine planurile de dezvoltare, avand ca prim plan o crestere organica si ca plan secundar achizitia unei alte banci.

"Am participat recent la un curs de achizitii care spunea ca o crestere organica este cea mai buna solutie, totusi acum este unul dintre momentele bune pentru achizitii", declara Diosi. Seful subsidiarei locale a OTP sustine ca, din punct de vedere al preturilor, este un moment bun pentru achizitii in sectorul bancar, dar trebuie analizate foarte bine portofoliile de credite.

In cazul in care se va creste reteaua prin deschiderea de noi sucursale, numarul acestora va ajunge in 5 ani la aproximativ 160-200, iar pentru achizitii OTP are in vizor jucatori de pe piata bancara cu o cota de piata situata intre 1% si 5%.

Ungurii de la OTP Bank si-au revizuit in scadere estimarea privind cresterea activelor din Romania pentru acest an, de la 9% la aproximativ 3-5%. "Suntem in a treia luna consecutiva in care vedem o crestere la nivelul activelor, iar pana la finalul anului cresterea va fi de circa 3-5%", a declarat Diosi.

Seful subsidiarei locale a OTP considera ca va continua sa obtina profit si in 2010, desi probabil mai redus decat cel din 2009. Diosi mai sustine ca nu exista motive mari de ingrijorare pentru economia romaneasca si, desi poate mai tarziu, cresterea economica o sa revina.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri