2 / 7

Jumatate din credite - pentru apartamente de 2 camere

Peste jumatate din garantiilor acordate de FNGCIMM pentru credite prin programul Prima Casa au fost utilizate pentru achizitionarea de apartamente cu doua camere.

Aproximativ 51% din dosarele pentru Prima Casa au vizat apartamente cu doua camere, 25% erau pentru cele cu trei camere si 15% pentru garsoniere. Pe de alta parte, doar 5% din dosare erau pentru achizitionarea de apartamente cu patru camere si doar 1% pentru cele cu cinci camere. Apetitul populatiei pentru case pe terenuri prin Prima Casa a fost si mai redus, ponderea acestor dosare fiind de doar 3%.

Cele mai multe proprietati achizitionate au avut o valoare cuprinsa intre 50 - 60.000 euro, potrivit datelor FNGCIMM. De asemenea, garantiile cu o valoare cuprinsa intre 50.000 si 60.000 de euro au fost cele mai solicitate.

BRD a acordat credite de peste 250 milioane euro


BRD a acordat primul credit prin Prima Casa, atat in prima etapa a programului, cat si in a doua, deschizand competitia intre banci pentru a atrage clientii dornici sa isi achizitioneze prima locuinta.

“Programul Prima Casa a inviorat o piata imobiliara care era in stand-by. Suntem pregatiti si in continuare sa raspundem rapid cererilor care vizeaza obtinerea unor astfel de credite”, a declarat Lucian Cojocaru, directorul executiv al departamentului comercial al retelei BRD.

BRD a acordat de la inceputul programului credite in valoare de peste 250 milioane de euro, reprezentand circa un sfert din valoarea totala a creditelor acordate prin Prima Casa.

Valoarea medie a creditelor acordate de de BRD prin Prima Casa este de aproximativ 42.000 de euro.

Trei sferturi din creditele acordate de BRD au fost utilizate pentru achizitionarea de locuinte construite inainte de 2008 si doar 25% au fost contractate pentru cumparararea de locuinte construite dupa 2008.

Din creditele acordate de BRD, 55% au fost pentru apartamente cu doua camere si 25% pentru cele cu trei camere. Diferenta pana la 100% este reprezentata de alte tipuri de locuinte, precum garsoniere, apartamente cu patru camere, case).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri