4 / 5

ING Pensii: Solutia adoptata nu a urmarit obtinerea unor avantaje nejustificate

„In demersul de mediere a « dublurilor », ING a actionat cu buna-credinta, urmarind exclusiv interesul consumatorilor. In conditiile in care cadrul legal de la momentul respectiv nu prevedea proceduri clare de solutionare a situatiei participantilor care au semnat acte de aderare cu mai mult de un fond si a presiunii de timp, ING a actionat astfel incat sa se evite « sanctionarea » clientilor prin distribuirea catre un al treilea fond (care nu reprezenta nici una dintre optiunile lor initiale). De aceea, consideram ca acest demers a avut un efect pozitiv pentru participantii implicate”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, presedinte al consiliului de administratie al ING Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

De asemenea, ING Pensii SAFPAP mentioneaza ca solutia adoptata nu a urmarit in nici un moment obtinerea unor avantaje nejustificate, asa cum nu a vizat restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei din piata.

„In urma acestei medieri ING nu a obtinut beneficii, ci dimpotriva, a primit un numar considerabil mai mic de participanti decat ar fi primit prin repartizarea aleatorie in functie de cota de piata”, sustine Cornelia Aurelia Coman.

"(...) vom demara demersurile legale necesare pentru contestarea sanctiunii aplicate ING Pensii SAFPAP", se arata in comunicatul companiei.

ING Fond de Pensii a primit cea mai mare amenda, de 1,573 milioane de lei, urmata de Allianz-Tiriac Pensii Private cu 1,259 milioane de lei si Generali Pensii Private cu 474.333 lei.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri